BLOG

Žijeme v blahobytu a necháváme se jím zcela ovládnout. Ztrácíme se v nespočtu možností, které nám 21. století nabízí a zapomínáme tak na radosti z maličkostí. Pro mnohé z nás je těžké zastavit se a srovnat si hodnoty, priority a cíle, které z nás dělají to, kým doopravdy jsme nebo chceme být. Jako mávnutím proutku může být ale vše jinak....

Vánoce jsou obecně nazývány svátky klidu a míru. Tento křesťanský svátek trvá celý prosinec, kdy adventní čas slouží k tomu, aby se lidé nachystali na oslavu příchodu Ježíška na svět. Je to čas, kdy příroda odpočívá. A to samé by měli dělat i lidé. Odpočívat, rozjímat, postit se, radovat se z toho, že mohou být pospolu.

O vděčnosti

07.01.2021

Co je to vlastně vděčnost? Vděčnost je emoce. Emoce je energie, je to (ra)dar cítit a tím pádem umět rozlišovat, zda je to pro nás dobré nebo ne. Vděčnost je emoce, která má velkou pozitivní vibrací, stejně jako láska.

Vedení deníku vděčnosti nám pomůže uspořádat si naše myšlenky, seřadit si priority, zhodnotit naše postoje, zastavit se a na chvíli být jen sám se sebou. Umět se zastavit je v dnešní hektické době pro člověka velmi důležité.