BLOG

Žijeme v blahobytu a necháváme se jím zcela ovládnout. Ztrácíme se v nespočtu možností, které nám 21. století nabízí a zapomínáme tak na radosti z maličkostí. Pro mnohé z nás je těžké zastavit se a srovnat si hodnoty, priority a cíle, které z nás dělají to, kým doopravdy jsme nebo chceme být. Jako mávnutím proutku může být ale vše jinak....

Vánoce jsou obecně nazývány svátky klidu a míru. Tento křesťanský svátek trvá celý prosinec, kdy adventní čas slouží k tomu, aby se lidé nachystali na oslavu příchodu Ježíška na svět. Je to čas, kdy příroda odpočívá. A to samé by měli dělat i lidé. Odpočívat, rozjímat, postit se, radovat se z toho, že mohou být pospolu.

Vedení deníku vděčnosti nám pomůže uspořádat si naše myšlenky, seřadit si priority, zhodnotit naše postoje, zastavit se a na chvíli být jen sám se sebou. Umět se zastavit je v dnešní hektické době pro člověka velmi důležité.

O vděčnosti

07.01.2021

Co je to vlastně vděčnost? Vděčnost je emoce. Emoce je energie, je to (ra)dar cítit a tím pádem umět rozlišovat, zda je to pro nás dobré nebo ne. Vděčnost je emoce, která má velkou pozitivní vibrací, stejně jako láska.